5 juni 2013

Get your skin summer ready!


Eindelijk is het dan zover dat de temperaturen omhoog gaan. Tijd om te genieten van de zomer, maar dan is het ook tijd voor een reorganisatie. Weg met de berenbenen en hallo gladde beentjes! Knap jezelf op en wordt geheel summerproof. Geen idee waar te beginnen? Lees verder voor het basis stappenplan.

Ten eerste: neem een welverdiende middag of avond vrij. Elke vrouw heeft recht op ontspanning. Je straalt uit hoe jij je voelt en wanneer je lekker in je vel zit is dit dan ook goed te zien. Dit brengt ons bij het eerste maar ook zeker één van de belangrijkste punten.

  • Beweging. Het woord sporten wil ik hier niet specifiek voor gebruiken, maar beweging is hartstikke goed voor je. Wanneer je een uurtje extra gaat wandelen, beweeg je al een uur extra. Ik kan niet, want ik moet nog zoveel doen? Dat excuus kennen we niet meer. Wanneer je beweegt komt er endorfine vrij vanuit je hersenen. Dit stofje zorgt ervoor dat je een goed gevoel krijgt naar intensieve inspanning. Moet je echt per sé nog iets doen voor school of je werk? Een boek is online te downloaden, zet het op je iPod en luister er tijdens het bewegen naar: bewegen en leren tegelijk! Natuurlijk geldt dit niet alleen voor de zomer, maar de meeste vrouwen (en natuurlijk ook mannen) bedenken zich dat ze er in de zomer tiptop uit willen zien. Bewegen is dan een optie om van binnen en buiten te gaan stralen.
  • Naast bewegen is ook voeding een erg belangrijke factor voor zowel innerlijke als uiterlijk uitstraling. Je bent wat je eet, maar dit is ook echt zo. In de zomer drinken mensen al gauw veelste weinig vocht terwijl dit één van de belangrijkste voedingsmiddelen is. Jou lichaam bestaat voor gemiddeld 60% uit water, niet gek dus dat je hiervan meer moet drinken wanneer je meer zweet in de zomer. Probeer voor jezelf een beginlimiet te stellen en werk hier na toe. Verhoog het totdat je aan een voldoende limiet zit, bijvoorbeeld de aan te raden twee liter per dag. Houd je niet van water? Leer het dan drinken, daar zijn verschillende trucjes voor te vinden op het internet.
  • Om nu echt op het fysieke deel aan te komen, scrubben! Jep. Een kwart van de vrouwelijke bevolking vindt het geweldig, de andere kwart heeft er een hekel aan en de overige vrouwelijke bevolking heeft er gewoon geen benut van. Met scrubben verwijder jij de dode huidcellen die zich boven op je huid ophopen. Wil je in de zomer een lekker kleurtje krijgen? Dan zul je toch echt eerst de dode huidcellen moeten verwijderen, want er wordt dan veel minder pigment aangemaakt. Er zit als het ware een soort ‘laagje’ die het aanmaken van pigment tegenhoudt.’ Moet ik dan ook scrubben als ik bruin ben? Dan gaat toch mijn bruine kleur er juist weer van af? ‘ Nee joh, helemaal niet! Door te scrubben zorg je er juist voor dat de dode huidcellen zich niet gaan ophopen en je kleurtje mooi egaal en juist langer blijft zitten.
 
  • Nu de dode huidcellen helemaal zijn weggescrubd en jij zowel van binnen als van buiten straalt, is het natuurlijk wel belangrijk om je kwetsbare huidje te beschermen. Vreselijke ziektes die door uv-straling van de zon ontstaan, willen we voorkomen en dat betekent smeren maar! Haal een goede spf voor jouw huidtype. Spf is nooit hoog genoeg en zelfs al schijnt de zon nog niet al te hard het is wel belangrijk dat je je huid ervoor beschermt. Op deze manier voorkom je dat je huid als het ware verschroeid door de zon. Ik raad daarom zonnebescherming met olie absoluut af. Dit zorgt ervoor dat je op korte termijn heel erg bruin wordt, maar eigenlijk is je huid gewoon direct verschroeid door de zon. Hartstikke slecht voor je huid! Het is wel een orgaan dat jou overige organen beschermt tegen de buitenwereld. Niet vergeten goed te smeren en dit ook regelmatig te herhalen door de dag heen, want ook zonnebrand werkt na een paar uurtjes minder goed.
  • Schone beschermde en gezonde huid? Check! Dan nog even de scheermesjes tevoorschijn halen en die berenvacht van je benen verwijderen. Of was je van plan om je benen de hele zomer niet te laten zien? Het wordt hartstikke lekker zomerweer en daar moet je van genieten, dus hup met de benen bloten en showen maar die mooie gladde beentjes! Bovendien, is het niet veel fijner als je lover je stiekem over je been streelt bij het lokale meertje en jij net je benen hebt geschoren, dan dat je je wintervachtje nog even hebt laten zitten? Dat bedoel ik. Scheer je benen eens in de zoveel tijd nauwkeurig en neem elk plekje mee, dan hoef je de tussen gelegen tijd het alleen maar een beetje bij te houden door in de douche snel erover heen te gaan.
  • Zijn we dan nu eindelijk summerproof? Vergeet de lekkere body lotion niet! Jezelf insmeren kan het droge gevoel van je huid tegengaan en zorgt ervoor dat je huid wordt gehydrateerd. Body lotion is juist een fijn product voor in de zomer. Het is niet zo zwaar als een body butter en trekt lekker snel in.
Helemaal klaar om de zomervakantie door te brengen op het strand én summerproof te zijn. Een goed begin van schoonheid zit binnenin, maar ook de buitenkant moet goed zijn verzorgd!
 
Love,
♥B

Geen opmerkingen:

Een reactie posten