26 maart 2012

A story of my skinMooie huid? Say what? De laatste tijd is mijn huid wat achteruit gegaan, puistje hier en daar, onzuiverheden hopla er nog bij, oh en zullen we de vermoeiheidstrekjes ook maar niet vergeten? Hoog tijd om daar is wat aan te gaan doen, want je huid is nu eenmaal een ontzettend belangrijk onderdeel van je lichaam. Na mijn tijdelijke verwaarlozing ga ik de strijd aan en zo, hup in de revisie! Kijken jullie mee naar mijn stappenplan voor een betere huid?
Zoals ik al zei, je huid is enorm belangrijk. Zo ongeveer één van de belangrijkste organen van je lichaam. Ben je moe, dan weergeeft je huid dit. Ben je vrolijk, dan weergeeft je huid dit. Door middel van je huid kun je eigenlijk al een heleboel uitstralen en dat is natuurlijk niet altijd even handig.

Zoals ik laatst al vertelde zit ik in een erg stressvolle periode. Ik zit nu in mijn vierde jaar van de havo en mijn eerste examens zijn nu verbazingwekkend dichtbij. Dat betekent natuurlijk leren, leren, leren. Naast alle toetsen halen leraren het ook nog in hun hoofd om ons allerlei verschillende soorten verslagen te laten maken waardoor ik nog minder tijd over houd. En tja, naast school heb ik dan ook nog een leven waarin werk en vrienden en familie heb. Niet alles is de laatste tijd helemaal goed gelopen en helaas werd ik daar dus ook niet vrolijker van. En al deze dingen hebben dan ook hun uiting getoond in mijn gezondheid. Ik kreeg een keelontsteking en was oververmoeid. Maar om nou niet een helemaal depressief verhaal op te hangen, alles gaat nu alweer een stuk beter hoor!

Alleen mijn huidje heeft er dus nog wel een beetje last van. Ik moet zeggen, het is echt vele malen erger geweest en er zijn ook mensen die gewoon veel meer moeite hebben met hun huid dan dat ik heb en misschien ook ooit wel zal hebben. Jammer genoeg heb ik de laatste tijd toch wel last van irritante puistjes, onzuiverheden, vermoeidheidskringen en gewone grauwheid. En nu wil ik door middel van toepassingen in mijn dagelijks leven gaan proberen een wat stralendere en egale huid te krijgen, waarbij ik jullie natuurlijk op de hoogte houd.

Om die wat rustigere huid te creëren had ik een paar dingen in gedachten;
 • Allereerst wil ik gaan turven. Daarmee bedoel ik dat ik bij ga houden wanneer mijn huid erg onrustig is en dan kan ik zien of bijvoorbeeld mijn menstruatie hier toch een rol bij speelt, ik krijg hier namelijk telkens geen hoogte van en zo kan ik het zwart op wit zetten.
 • Ook heb ik mijn reinigingsproducten aangepast. Ik heb laatst een nieuwe face wash, tonic en face scrub aangeschaft en ben van plan binnenkort ook nog een zeer geliefd dagcrème aan te schaffen zodat mijn huid wat meer luxe krijgt en ook beter wordt verzorgd. Het is nou eenmaal waar, de wat duurdere producten zijn nou eenmaal beter en het mag me dan ook wel wat meer kosten.


 • Oei wat gaat dit lastig worden, maar hé het zal toch moeten. Ik wil gezonder gaan eten. En even voor de duidelijkheid, dit is puur voor mijn lichaam en niet om af te vallen! Er zijn nogal is dames die dit misschien zullen gaan denken en ik wil niet dat hier misverstanden over gaan ontstaan want ik ben tevreden met mijn gewicht. Ik weet gewoon dat ik soms niet al te best eet en ondanks dat het toch lekker is zijn er ook gewoon dingen die lekker én gezond zijn en dus ook beter voor mij. Ik wil hier dan ook meer op gaan letten en me er bewust van worden wat ik eet.
 • Iets wat een beetje aansluit op het vorige punt is wat meer gaan bewegen. Door genoeg te bewegen blijft je lichaam actief en dat straalt je huid uit. Ik wil een mooie gezonde huid blijven houden en het dus ook allemaal wat strak houden waarbij bewegen goed helpt. Door het vele leren en alle verslagen schoot ik hier nog wel is in tekort en ging ik soms een week of zelfs twee weken niet sporten. Iets wat ik nu dus echt elke week van mezelf verplicht moet doen, en al lukt het niet om naar de sportschool te gaan dan maar een paar oefeningen per avond thuis.
Dit zijn denk ik wel de voornamelijke punten waar ik aan wil gaan werken en ik hoop dat ik daardoor ook een betere huid zal krijgen. Natuurlijk zijn er altijd nog andere dingen die invloed hebben op je huid maar dit zijn de voornamelijke dingen waar ikzelf aan wil gaan werken. En als jullie dat willen zal ik hiervan over een tijdje een update van doen.

Liefs,
B
   
   

1 opmerking:

 1. Leuke blog heb je! Ik herken mezelf heel erg in dit artikel, ik heb de laatste tijd ook last van een onzuivere huid, ik gok ook door stress en school en dat soort dingetjes.. Goed artikel!
  liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen