7 maart 2012

Kokosnootolie, what to do?Als er één multifunctioneel product is in de beauty wereld dan staat met stipt op nummer 1 kokosnoot. Kokosnoot is een steenvrucht die in vele beauty producten voorkomt en zich dan ook vaak herhaalt, maar wat kun je er nu eigenlijk mee? Waar is het nou precies goed voor en hoe pak je dat aan dan? Als je op zoek ben naar het begrip kokosnoot, lees dan gauw verder.Kokosnoot kan worden gebruikt om mee te koken (olie), maar naast dat richt ik me natuurlijk vooral op wat er mee gebeurt in de beauty van vandaag de dag. Vandaag geef ik je een paar tips waarvoor je kokosolie kunt gebruiken voor eigen doeleinden (in alle gevallen, indien anders vermeldt, wordt pure kokosolie gebruikt).

 • Voor je haar! Kokosnootolie werkt nog beter dan amandelolie en trekt dan ook vrij snel in het haar. Het heeft een super voedende werking en werkt echt ontzettend goed als masker als je haar een goede oppepper kan gebruiken. Mascha van Beautygloss heeft hier een filmpje over gemaakt, hoe je het voor optimaal resultaat kunt gebruiken.
 • Naast dat je het voor je haar goed kunt gebruiken is het ook een goede manier om je lichaam te 'reinigen'. Dit doormiddel van oil pulling! Het is de bedoeling dat je elke ochtend als je opstaat, nog voordat je hebt gegeten of je tanden hebt gepoetst 20 minuten lang je mond spoelt met een olie, en daar is kokosnootolie natuurlijk perfect voor! Hierdoor trek je 'viezigheid' uit je lichaam en dit zou dan ook helpen om kwaaltjes te doen verdwijnen. Als je hier meer over wilt weten lees dit artikel voor uitgebreide informatie is.
 • In een huishouden waar veel met olie wordt gebakken is de kans groot dat je wel ergens een pot kokosnootolie hebt staan, vraag maar eens aan je ouders. Is het nou extreem koud weer of heb je gewoon last van vervelende droge plekken, schraap is met een lepel een beetje van het 'vet' eruit (let wel, het moet puur kokosnootolie zijn en is waarschijnlijk nog in vaste vorm) en wrijf dit een beetje tussen je hangen totdat het vloeibaar wordt. Zodra het vloeibaar is kun je het op je droge plekken smeren ét voila! een huid die heerlijk gehydrateerd wordt.
 • Gebruik het als oogmake-up reiniger. Misschien dat jullie al eens van deze methode hebben gehoord met olijfolie, maar het is net zo makkelijk met kokosnootolie. Je pakt wat (wederom pure) kokosnoot olie en wrijft dit over je oog, na een tijdje is alle make-up eraf 'gewreven' en kun je de olie inclusief de vieze make-up verwijderen door eroverheen te zwiepen. Naast dat het reinigt voedt het meteen je wimpers.
 • Ooit gedacht dat je je ook kan scheren met kokosnootolie? Niet direct met het product zelf natuurlijk maar wel als scheerschuim. Verdeel een dun laagje over je benen en je mesje zal er zo overheen glijden, tegelijkertijd worden je benen ook nog verzorgd en zal je stralende gladde beentjes hebben.

 
  Natuurlijk is dit nog lang niet alles en zijn er nog veel meer dingen die erg goed zijn met kokosnootolie, Google maar is met de trefwoorden kokosnootolie en beauty of verzorging en Google zal hits aan gaan slaan. Ik krijg meteen zin om wat meer dingetjes uit te proberen, jij?
  Liefs,
  B

Geen opmerkingen:

Een reactie posten