5 januari 2012

Terug naar de basis


Als je iemand net leert kennen, geef je diegene netjes een hand en je stelt je even voor. Wat nou als je je handen verwaarloost? Je handen zijn echt een belangrijk deel van je lichaam, je gebruikt ze ongelooflijk vaak en ze mogen dan ook echt wel af toe een rustig dagje hebben met een verzorgende behandeling. Je kan dit natuurlijk in een salon laten doen en er geld voor neerleggen maar een andere optie is gewoon thuis, alleen of met vriendinnen. En ik geef jullie wat handige tips zodat je handen lekker verwend worden!
Om te beginnen kun je het beste van te voren al je spullentjes klaarzetten. Niet erg handig om met vettige vingers of natte handen in een la te gaan graven omdat je het volgende product wilt pakken. Natuurlijk verschilt het per persoon wat je wilt gebruiken en daarom doe ik een beetje de standaard versie.

Stap 1: Pak alvast een lage emmer of bak en vul deze met lauwwarm water. En laat je handen hierin even weken (denk hierbij aan 2 à 3 minuten). Vervolgens kun je scrub pakken en hiermee fijn je handen scrubben waardoor de dode huidcellen verwijdert worden en je handen meteen ook een massage geven.

Stap 2: Zodra je je handen uitgebreid hebt gescrubd doe je ze weer in de bak met water en laat je de scrub als het ware 'loslaten' van je handen, na een paar minuten was je ook de laatste resten van je handen af. Nu je handen lekker zacht zijn en geweekt zijn ook je nagels zacht. Het beste wat je nu kunt doen is je nagels in vorm vijlen. Het liefste niet knippen want hier splijt je je nagels als het ware.

Stap 3: Vervolgens smeer je je handen in met een lekkere verzorgende handcrème en kun je wat vaseline (of wat anders) op je nagelriemen smeren en ze daarna wat terug te duwen. Nu zijn je handen en nagelriemen goed verzorgd.

Stap 4: Nu je handen goed zijn verzorgd kun je eventueel je nagels nog een mooi kleurtje lakken en dan zijn je handen weer klaar om aan het werk te gaan!

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze basis manicure en je kunt er natuurlijk ook heel wat dingen zelf bij doen. Ik wou het alleen echt heel erg gebaseerd houden op de basis en het niet te ingewikkeld maken.

Liefs,
B

Geen opmerkingen:

Een reactie posten