6 januari 2012

Pimp your hair up


Als er weer een reclame op tv is dat alwéér de meest geweldige shampoo of conditioner is uitgevonden en dan het promotiemeisje voorbij komt, kijken we natuurlijk allemaal jaloers naar het haar. Jup, haar. Vrouwen zijn soms bezeten door andermans haar of dat van hunzelf en haar is hun manier om een man in te palmen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat mannen als eerst naar het haar van een vrouw kijken en daar vrouwen soms op afkeuren. No worries! Niet alle mannen zijn zo en je hoeft ook echt niet altijd je haar tiptop met elk plukje perfect te hebben. natuurlijk zijn er een aantal tips om ook dat ''perfecte model'' met die mooie glans te krijgen en laat mij jullie daar nu is bij helpen.Ten eerste wil ik jullie even uit jullie dromen helpen, kwijlend naar het beeldscherm kijken en hopen dat je ook een keer wakker wordt met zo'n coupe dat wordt het gewoon niet. In zo'n kapsel zitten ontzettend veel verschillende producten verstopt en zijn onwijs veel krultangen en stijltangen aan te pas geweest. Gewoon een simpele marketing truc om vrouwen producten aan te smeren, en wij uiteindelijk alles maar afgaan en kopen om ook dat haar te krijgen. Natuurlijk is dat allemaal wel een beetje over the top maar om toch heel dicht in de buurt te komen van die prachtige lokken heb ik een aantal tips voor jullie.

  • Als aftrapper beginnen we met de glans. Van nature glanst bruin en donker haar al sneller als blond haar. Kunnen we niks aan doen dat is gewoon zo, maar dat wil niet zeggen dat we de natuur niet een beetje kunnen veranderen. Als je op Google 'glanzend haar recept' intypt zul je al heel veel resultaten krijgen en afgezien van die resultaten weet ik ook nog wel een handig recept. Als je wat lichter haar hebt dan voeg je 0.6 dl citroensap toe aan 1.25 dl water en bij donker haar kun je 0.6 dl azijn toevoegen aan 1.25 dl water. Beide mengsels kun je over je haar verdelen en vervolgens na een paar minuten uitspoelen tijdens een wasbeurt.
  • 'Ik zou ook wel zo'n mooi dik haar met veel volume willen..'' De dikte van je haar is genetisch bepaald en daar kun je maar weinig aan doen. Maar met weinig nemen wij vrouwen uiteraard geen genoegen en dus is weinig niet niks. Een kleine truc om je haar toch dikker te laten lijken kun je een eetlepel poedergelatine toevoegen aan je shampoo.
  • Omdat we onze haarkleur na een hele tijd toch wel eens zat worden besluiten vrouwen wel eens om het te verven. Vol hoop spoel je na dertig minuten je haar uit en ga je druk aan de slag met de föhn, als je even later in de spiegel kijkt en je haar ziet schrik je je rot, het is groen uitgeslagen! Fijn. En nu? Rustig maar ook hier zijn trucjes voor. Pak een fles rode wijn uit het assortiment van je ouders en doe wat op een stuk keukenrol. Vervolgens over je haar heen deppen en je groene kleur wordt geneutraliseerd.
  • Kokosolie is niet alleen fijn om mee te bakken, het is ook onwijs goed voor je haar. Olie is sowieso iets waar je haar profijt van heeft alleen moet je het niet té vaak doen anders krijg je gauw een vette hoofdhuid. Kokosolie is veruit de beste olie om je haar mee te behandelen, verdeel het goed over je haar en laat het een half uur tot een uur intrekken. Zo lang? Jazeker! Zo worden alle oliën goed opgenomen en glanst je haar straks als nooit tevoren. Na het wachten even uitspoelen met een shampoo en bám, hello beautiful hair!
  • En dan als laatste, bier! 'Ja maar ik ga dat spul niet in mijn haar doen.' Natuurlijk je bent het niet verplicht maar het is wel ideaal als je haarcrème een keertje op is. Door bier te gebruiken kun je je haar in model brengen en op vochtig haar is het zelfs nóg fijner om te gebruiken. Niet fris? Spuit wat lekker ruikende haarlak eroverheen om het wat lekkerder te laten ruiken en het te fixeren zodat het de rest van de dag goed zit. Daarna kun je een nieuwe crème halen zodat bier maar een tijdelijke oplossing hoeft te zijn en gewoon weer gedronken kan worden.
Zo dat waren ze dan, vijf tips om je haar ook bewonderenswaardig te krijgen want niet iedere vrouw heeft van nature dat mooie perfect vallende en glanzende haar. Hopelijk hebben jullie er wat aan!

Liefs,
B

Geen opmerkingen:

Een reactie posten